Workshop Levensverhalen, herinneringen de ruimte geven (60+)

Samen met historica Frederiek Eggink organiseer ik begin 2023 de workshop Levensverhalen, herinneringen de ruimte geven. Drie woensdagmiddagen in januari en februari zetten we positieve herinneringen centraal. De workshops zijn bestemd voor ouderen (in Houten) en kan tot stand komen dankzij subsidie van het Coronasteunfonds Cultuur Houten.

Herinneringen hebben we allemaal. Iedereen heeft momenten waar we maar al te graag aan terugdenken. Sommige mijlpalen staan in je geheugen gegrift, andere gebeurtenissen zou je bijna vergeten, maar kunnen op de gekste momenten weer boven komen. Herinneringen zijn er kortom in alle soorten en maten. Samen vormen ze ons levensverhaal. Herinneringen hebben ons dan ook veel te vertellen.

Positieve jeugdherinneringen centraal

Drie woensdagmiddagen zetten we positieve jeugdherinneringen centraal en die herinneringen geven we volop de ruimte! Historica Frederiek Eggink van KrachtigPlus gaat allereerst in op herinneringen: hoe ze werken, wat ze betekenen en hoe je ze kunt ervaren d.m.v. spel en creatieve opdrachten.

Daarna gaan we met pen en papier op zoek naar mooie jeugdherinneringen. Aan de hand van concrete schrijfopdrachten brengen we (positieve) herinneringen van vroeger weer tot leven en zetten die in beweging. Zo ontdek je vanzelf wat die jou te vertellen hebben. Korte fragmenten uit je leven beschrijven is leuk om te doen en brengt verbinding met jezelf en de andere deelnemers. Ontdek wat herinneringen kunnen toevoegen aan jouw levensverhaal!

Goed om te weten

We schrijven in groepjes van maximaal 8 personen.

Wanneer: 3 woensdagmiddagen 25 januari, 8 februari en 22 februari 2023

Tijdstip: van 13:30 tot 16:30 uur

Waar: Cultuurhuis Schoneveld (loopafstand station Houten Castellum)

Kosten: € 45,- voor 3 workshops

Aanmelden: info@levenslinguistiek.nl