Sharing Stories, Vertellend op weg naar verbinding

Natuurlijk wist ik al wel dat verhalen vertellen en verhalen delen een prachtig en krachtig instrument is. Verhalen vertellen wie we zijn, waar we vandaan komen, waar we bij horen. Daarom zei ik ook ‘Ja graag’ toen Gerdi Keeler, collega schrijfcoach en projectleider van Sociaal Vitaal mij vroeg samen een boekje te schrijven over de werking van Sharing Stories. Sharing Stories is een bordspel waar het delen van positieve levensverhalen mensen die dat nodig hebben weer even een gevoel van verbondenheid kan geven; een mooie werkvorm om eenzaamheid tegen te gaan.

Vertellen 2.0

We doken de literatuur in, maakten gebruik van onderzoeken, putten uit talloze voorbeelden waarbij Sharing Stories was ingezet. Zo kwamen we steeds weer beter op het spoor hoe het delen van positieve verhalen zijn verbindende werk kan doen. Hoe belangrijk luisteren zonder oordeel is en hoe het stellen van verdiepende vragen herinneringen extra glans kunnen geven. Zo ontstond er een heel nieuw perspectief op het delen van verhalen. We besloten het Vertellen 2.0 te noemen, een prachtige opbrengst van de schrijfreis die Gerdi en ik samen afgelegd hebben.

Vertellend op weg naar verbinding

Het boekje Sharing Stories, vertellend op weg naar verbinding is inmiddels verkrijgbaar! Ben je geïnteresseerd in het spel Sharing Stories en Vertellen 2.0? Kijk dan op de website van Centrum Sociaal Vitaal: www.sociaalvitaal.nl