Schrijfworkshops en cursussen najaar 2023 Utrecht

Speciaal voor de bezoekers van het Onze Taal congres op 17 juni in Haarlem organiseer ik een aantal cursussen en workshops in De Kargadoor in het centrum van Utrecht. Verhalen van je leven! is een cursus autobiografisch schrijven van zes donderdagavonden. In november kun je drie zaterdagochtenden meedoen met Schrijven over Mooie Dingen in je leven! Natuurlijk kun je ook meedoen als je het congres niet hebt bezocht! Iedereen is welkom en schrijfervaring is niet nodig!

Cursus: Verhalen van je leven!

Veel mensen hebben de wens om hun levensverhaal op te schrijven. Waar begin je dan? En moet dat dan één groot verhaal worden? Dat is helemaal niet nodig. Het leven is een avontuur waarin talloze grote en kleine verhalen te vinden zijn: lichte en donkere verhalen; verhalen van spelen en ook van ploeteren; van vooruitgaan en soms van struikelen. Elk verhaal heeft je iets te vertellen en is verbonden met de andere verhalen van jouw leven.

In deze cursus gaan we met pen en papier uiteenlopende verhalen en herinneringen ophalen. De eerste drie bijeenkomsten schrijven we over de jeugdjaren: waar kom je vandaan, wie of wat heeft je gevormd, wat heb je allemaal meegenomen op jouw reis? Daarna gaan we verder op avontuur. Waar wilde je naartoe, welke wegen ben je ingeslagen en wat heb je daar onderweg aan beleefd? We schrijven in kleine groepjes (max. 10 personen) en luisteren zonder oordeel naar elkaars verhalen. Voorlezen is altijd vrijwillig. De schrijfopdrachten zijn kort en gevarieerd.

Zes donderdagavonden – 19:30 tot 22:00 uur
28 september, 5 oktober, 12 oktober, 26 oktober, 2 november, 9 november

Locatie: De Kargadoor Oudegracht 36 Utrecht

Kosten: € 230,- (inclusief koffie/thee)

Workshopreeks: Schrijven over Mooie Dingen in je leven!

Welke spullen of voorwerpen hebben voor jou een speciale waarde? Wanneer word je geraakt door een boek, mooie muziek of een schilderij? En versta jij nog de kunst van het verwonderen? In deze workshopreeks schrijven we over Mooie Dingen in je leven. We gaan daarbij kriskras door het leven. Welke herinneringen heb je aan de mooie dingen, hoe heb je ze beleefd? Hoe is dat nu en wat hebben die herinneringen je eigenlijk te vertellen? We gaan het met pen en papier ontdekken.

We schrijven in kleine groepjes (max. 10 personen) en luisteren zonder oordeel naar elkaars verhalen. Voorlezen is altijd vrijwillig. De schrijfopdrachten zijn kort en gevarieerd.

Drie zaterdagochtenden – 10:00 tot 12:30 uur
11 november: thema Waardevolle spullen
18 november: thema Kunst
25 november: thema Verwondering

Locatie: De Kargadoor Oudegracht 36 Utrecht

Kosten: € 115,- (incl. koffie/thee)

Aanmelden/meer informatie

Brenda van Dam, mail naar info@levenslinguistiek.nl  of bel 06 11 39 23 54.