Online Schrijfmeditatie 23 juni: Zomerzotheid

De zomer staat voor de deur. Voor velen van ons een hoogtepunt van het jaar en iets om je op te verheugen. Ook de natuur beleeft haar hoogtepunt; alles is groener dan groen en staat uitbundig in bloei. Tegelijkertijd is de zomer een periode van rust en verstilling. In de schrijfmeditatie van juni schrijven we over (zomerse) hoogtepunten in het leven. Hoe bewust beleef je die? En wat hebben ze je gebracht? Ga je mee in de roes van de zomerzotheid of houd je je hoofd koel?

Uitbundig vieren

In dit schrikkeljaar staat de zon op 20 juni op haar hoogste punt en kunnen we genieten van de de langste dag van het jaar. De astronomische zomer begint en dat wordt op allerlei landen uitbundig gevierd. Denk maar aan de midzomerfeesten in Zweden; één groot uitbundig feest vol zomerzotheid.

Ook de natuur doet eind juni volop mee. Alles groeit en bloeit uitbundig. Misschien neem je het voor lief, misschien heb je juist oog voor de pracht en praal die de natuur ieder jaar rond deze tijd weer schenkt. Sta je daar bij stil? Het opmerkelijke van hoogtepunten in het leven is namelijk dat je daar op het moment zelf lang niet altijd van bewust bent. Je realiseert je vaak achteraf pas hoe bijzonder of mooi iets is geweest.

Of juist een adempauze

Je kunt ook nog op een andere manier naar het jaar kijken. Als je de maanden januari tot en met december ziet als één lange ademteug, dan kun je de eerste zes maanden beschouwen als een soort lange inademing en de zes maanden erna als een uitademing. De dagen waarin we nu zitten, kun je dan zien als een overgangsmoment, een adempauze, waarbij we stilstaan bij wat we de afgelopen maanden in ons hebben opgenomen en wat er nog in ons mag groeien, zodat we er later in het jaar de vruchten van mogen plukken.

Kortom, deze dagen aan het eind van juni vormen zowel een uitbundig hoogtepunt als een mooi moment van verstilling. Kun jij je hoofd koel houden? Zoek je de rust en de stilte? In deze schrijfmeditatie gaan we op onderzoek naar hoogtepunten en wat deze ons gebracht hebben.  

Netwerk Schrijfmeditatie

Samen met vijf andere biografisch schrijfcoaches bied ik elke derde zondag van de maand een Online Schrijfmeditatie aan om je eigen leven met frisse ogen te bekijken. Na een meditatief moment verken je met korte schrijfopdrachten actuele thema’s. Bij mij schrijven we van 10:30 uur tot 12:30 uur. Twee fijne uurtjes helemaal voor jezelf, waarbij je vaak verrassende en waardevolle inzichten opdoet. Liever een ander tijdstip op zondag? Op de site van het Netwerk Schrijfmeditatie vind je de tijden van de andere coaches.

Schrijf je mee?

We schrijven in kleine groepjes van maximaal zes personen. Deelname kost slechts € 12,50. Wil je meeschrijven? Stuur dan een mail naar info@levenslinguistiek.nl. Je ontvangt dan een bericht met een betaalverzoek. Na betaling ontvang je van mij een Teams-link voor deelname.

Op de hoogte blijven?

Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen om altijd op de hoogte te blijven van de schrijfmeditaties, workshops en andere activiteiten? Stuur dan een mailtje naar info@levenslinguistiek.nl.

Online Schrijfmeditaties Elke derde/voorlaatste zondag van de maand
Thema zondag 23 juni: Zomerzotheid
– Van 10:30 uur tot 12:30 uur
– € 12,50 per keer
– aanmelden via info@levenslinguistiek.nl