Online Schrijfmeditatie 19 november: De balans opmaken

De laatste maand voor de winter, waarin de wereld buiten ons tot stilstand komt, gaan we de balans opmaken. Wat hebben we geoogst tijdens de laatste zes maanden? Wat willen we behouden en bewaren voor deze winter? Daarover schrijven we deze maand in de online schrijfmeditatie.

Dankbaar

Na het oogsten volgt het dorsen. We scheiden het kaf van het koren. Wat we niet nodig hebben, ruimen we op. Wat goed is neem je mee de winter in. Dat klinkt misschien zwaar, maar op die manier de balans opmaken kan tot juist tot dankbaarheid stemmen. Want wat mag blijven, is zoet en rijp. Zo wordt in allerlei culturen gevierd wat de natuur ons oplevert om de winter mee door te komen. Zo is het de eerste woensdag in november Dankdag voor het gewas , een Christelijke feestdag van met name Protestanten. Ook dát hoort bij de balans opmaken. Waarschijnlijk is de Nederlandse dankdag trouwens de voorloper van het Amerikaanse Thanksgiving Day.

Netwerk Schrijfmeditatie

Samen met vijf andere biografisch schrijfcoaches bied ik elke derde zondag van de maand een Online Schrijfmeditatie aan om je eigen leven met frisse ogen te bekijken. Na een meditatief moment verken je met korte schrijfopdrachten actuele thema’s. Bij mij schrijven we van 10:30 uur tot 12:30 uur. Twee fijne uurtjes helemaal voor jezelf, waarbij je vaak verrassende en waardevolle inzichten opdoet. Liever een ander tijdstip op zondag? Op de site van het Netwerk Schrijfmeditatie vind je de tijden van de andere coaches.

Schrijf je mee?

We schrijven in kleine groepjes van maximaal zes personen. Deelname kost slechts € 12,50. Wil je meeschrijven? Stuur dan een mail naar info@levenslinguistiek.nl. Je ontvangt dan een bericht met een betaalverzoek. Na betaling ontvang je van mij een link voor deelname.

Op de hoogte blijven?

Wil je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen om altijd op de hoogte te blijven van de schrijfmeditaties, workshops en andere activiteiten? Stuur dan een mailtje naar info@levenslinguistiek.nl.

Online Schrijfmeditaties Elke derde/voorlaatste zondag van de maand
– Thema zondag 19 november: De balans opmaken
– Van 10:30 uur tot 12:30 uur
– € 12,50 per keer
– aanmelden via info@levenslinguistiek.nl