Online Schrijfmeditatie 19 december: Dansen met het jaar!

December is de maand van de feesten en van de rituelen. Kinderen zetten hun schoen en zingen voor Sinterklaas. We steken adventskaarsen aan, bereiden de aloude familierecepten, we bakken schalen vol oliebollen voor de hele buurt en proosten gezamenlijk op het nieuwe jaar. Welke rituelen en gewoontes heb jij? Waar komen ze vandaan en wat betekenen ze voor je?

Rituelen geven ritme aan het jaar, aan de seizoenen en aan het leven. Bijvoorbeeld bij geboorten, verjaardagen of afscheid. Met rituelen geven we op symbolische wijze uiting, ordening en zin aan belangrijke gebeurtenissen. Rituelen zijn veelal cultureel bepaald, maar worden zeker ook persoonlijk ingevuld. Rituelen en gewoontes liggen dicht bij elkaar, maar zijn niet hetzelfde. We schrijven erover in de Schrijfmeditatie van 19 december.

Netwerk Schrijfmeditatie

Samen met zes andere biografisch schrijfcoaches bied ik elke voorlaatste zondag van de maand een Online Schrijfmeditatie aan om je eigen leven met frisse ogen te bekijken. Na een meditatief moment verken je met korte schrijfopdrachten actuele thema’s. Bij mij schrijven we van 10:30 uur tot 12:30 uur. Twee fijne uurtjes helemaal voor jezelf, waarbij je vaak verrassende en waardevolle inzichten opdoet. Liever een ander tijdstip op zondag? Kijk hier voor de tijden bij de andere coaches van het netwerk.

Schrijf je mee?

We schrijven in kleine groepjes van maximaal zes personen. Deelname kost slechts € 10,-. Wil je meeschrijven? Stuur dan een mail naar info@levenslinguistiek.nl. Na betaling ontvang je van mij een link voor deelname.

Online Schrijfmeditaties Elke derde zondag van de maand van 10:30 uur tot 12:30 uur
Thema december: Dansen met het jaar!