De kracht van levensloopgesprekken

Je wilt bewust stilstaan bij wie je bent, maar kunt er de juiste woorden niet voor vinden

In de levensloopgesprekken staat jouw eigen biografie centraal. Ieders leven zit vol met grote en kleine gebeurtenissen. Ze hebben je vaak veel te vertellen, maar daar ben je je lang niet altijd van bewust. In levensloopgesprekken kijken we juist heel bewust naar de feiten, de mensen, de kansen en hindernissen die je bent tegengekomen. Zo geef je woorden aan jouw eigen levensverhaal, lichten de thema’s en rode draden op, zie je ontwikkeling en patronen. Dat biedt inzicht, een beter begrip op wie je bent en kun je verbinding, zin en richting ontdekken.

Wil je chronologisch naar jouw biografie kijken, dan is een levenslooponderzoek iets voor jou. Wil je juist kijken waar je nú staat en waar je naar op weg bent, dan past een biografisch zelfportret wellicht beter bij je.

Het begint met jouw vraag

In beide trajecten starten we met een biografische vraag, een levensvraag die op dit moment voor jou actueel is. Het geeft niet als je die vraag nog (helemaal) niet helder voor ogen hebt. Tijdens het eerste gesprek leg ik uit hoe ik werk en besteden we uitgebreid aandacht aan de juiste formulering van jouw vraag. Dan beslis je of je door wilt gaan en welke gespreksvorm voor jou het meest geschikt is. Ook een los gesprek hoort tot de mogelijkheden.