Het leven spreekt!

Het leven kan je soms lastige vragen stellen. Die lijken vaak ingewikkeld, maar blijken vaak terug te leiden tot dezelfde fundamentele kwesties: wie ben ik echt, wat past werkelijk bij mij, heb ik het allemaal wel goed gedaan, hoe ga ik verder? Het zijn levensvragen, ook wel biografische vragen genoemd, waar alleen jij de antwoorden op kunt geven. Omdat ze verbonden zijn met jouw leven. De antwoorden liggen dan vaak ook verrassend dichtbij; ze zijn te vinden in jouw levensloop!

Ieder leven is uniek. En elk levensverhaal heeft je iets te vertellen. Bij Bureau voor levenslinguïstiek gaat het om jouw levensloop, jouw levensverhaal. Of liever, de verhalen in jouw leven. Over de grote en zeker ook de kleine gebeurtenissen, die allemaal iets toevoegen aan jouw verhaal. Ik help je de woorden te zoeken die voor jou betekenisvol zijn en die je kunnen helpen een antwoord te vinden op jouw vragen. Ik doe dat met levensloopgesprekken en bijeenkomsten autobiografisch schrijven.

Levensloopgesprekken

In een serie levensloopgesprekken onderzoeken we steeds een levensfase van zeven jaar. Elke fase heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Hoe heb je die fase beleefd, hoe heb je er invulling aan gegeven? Welke kansen en uitdagingen kwam je tegen? Je herkent terugkerende thema’s, ontdekt waar jouw (onvermoede) krachten liggen en formuleert wat er voor jou werkelijk toe doet. Een levenslooptraject begint met het onderzoeken van jouw actuele levensvraag. Het aantal gesprekken hangt af van je leeftijd. In het laatste gesprek gaan we op zoek naar het antwoord op jouw levensvraag. Soms is alleen het onderzoeken van de levensvraag al voldoende.

Schrijven over je leven

Je kunt je levensloop ook onderzoeken door erover te schrijven. Het is zeker niet nodig om jouw hele leven van begin tot eind neer te pennen. In mijn workshops Autobiografisch Schrijven werk ik met korte schrijfopdrachten en staan we stil bij momenten in je leven die je verrassende inzichten kunnen bieden. Met pen en papier ontdek je de samenhang tussen herinneringen. Herinneringen worden in beweging gezet, wat weer nieuwe perspectieven oplevert. Voorlezen en luisteren naar elkaars verhalen is net zo belangrijk en leuk als het schrijven zelf. Wil je graag alleen schrijven of met een groepje vrienden of collega’s? Dat kan natuurlijk ook.

Om uit te proberen: Online Schrijfmeditaties

Wil je een keertje uitproberen of autobiografisch schrijven iets voor jou is? Ik bied elke voorlaatste zondag van de maand een Online Schrijfmeditatie aan, met steeds een actueel thema. Twee fijne uurtjes voor jezelf. Meedoen kost slechts een tientje en kan bijvoorbeeld op 21 november of 19 december van 10:30 tot 12:30 uur. Schrijfervaring is helemaal niet nodig.

Meer weten of mijn nieuwsbrief ontvangen?

Wil je meer weten over levensloopgesprekken, levensverhalen of schrijven over je leven? Wil je gewoon eens vrijblijvend kennismaken, meedoen met een schrijfmeditatie of mijn nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@levenslinguistiek.nl of bel me op 06 11 39 2354.