Alle ruimte voor positieve herinneringen in workshop voor ouderen (60+)

Samen met historica Frederiek Eggink organiseer ik in januari en februari de workshop Levensverhalen, herinneringen de ruimte geven. Drie woensdagmiddagen zetten we positieve herinneringen centraal. De workshops zijn bestemd voor ouderen (in en rond Houten) en worden georganiseerd met subsidie van het Coronasteunfonds Cultuur Houten.

Positieve jeugdherinneringen centraal

Drie woensdagmiddagen zetten we positieve jeugdherinneringen centraal en die herinneringen geven we volop de ruimte! Historica Frederiek Eggink gaat allereerst in op herinneringen: hoe ze werken, wat ze betekenen en hoe je ze kunt ervaren d.m.v. spel en creatieve opdrachten.

Daarna gaan we met pen en papier op zoek naar mooie jeugdherinneringen. Aan de hand van concrete schrijfopdrachten brengen we (positieve) herinneringen van vroeger weer tot leven en zetten die in beweging. Zo ontdek je vanzelf wat die jou te vertellen hebben. Korte fragmenten uit je leven beschrijven is fijn om te doen. Net als voorlezen en luisteren naar elkaars verhalen.

Een herinnering mee naar huis

In ieders leven en in elke fase zijn zowel fijne als minder fijne herinneringen te vinden. Deze horen allemaal bij wie we zijn geworden. Samen vertellen ze ons levensverhaal. Bij ouderen zijn de mooie herinneringen soms wat op de achtergrond geraakt. In de workshops worden daarom vooral positieve herinneringen uitgewisseld, om deelnemers weer met een goed gevoel naar zichzelf te laten kijken. Na afloop krijgt iedere deelnemer een tastbare herinnering mee naar huis. Deze nodigt uit om ook thuis nog eens herinneringen op te halen en te vertellen over mooie momenten of dingen die belangrijk waren.

Goed om te weten

Er kunnen 5 tot 10 mensen meedoen. Bij veel animo worden de workshops nogmaals georganiseerd.

Wanneer: 3 woensdagmiddagen 25 januari, 8 februari en 22 februari 2023

Tijdstip: van 13:30 tot 16:30 uur

Waar: Cultuurhuis Schoneveld (loopafstand station Houten Castellum)

Kosten: € 45,- voor 3 workshops

Aanmelden: info@levenslinguistiek.nl